KLEIN KOPER (KLASSIEK)

KLEIN KOPER BLAZEN IN MAASTRICHT

Tijdens onze trompetlessen gaat de wereld van blaasmuziek voor je open. De trompet is een vernuftig instrument waarbij het gebruik van je lippen en het vingerwerk op de ventielen samen de juiste toon zetten. De compactere cornet klinkt warmer dan de trompet, maar niet zo warm als een bugel. Alle drie deze instrumenten kun je leren spelen bij Kuma.

Op een trompet, bugel of cornet speel je net zo goed klassieke muziek als popmuziek en jazz. Je vindt de instrumenten vaak terug in een koperensemble, een orkest, in een fanfare of in allerlei soorten bands. De lessen zijn zowel in groepsverband als individueel te volgen. Je kunt een trompet, cornet of een bugel huren via Kuma maar je docent kan je ook advies geven bij de eventuele aankoop van je instrument.

BUGEL LESSEN IN MAASTRICHT

De bugel behoort net als de trompet tot de kleine koperen blaasinstrumenten. Het geluid van de bugel wordt geproduceerd door middel van lipspanningen in het mondstuk en het gebruik van de diverse ventielen. De bugel heeft ruimere bochten in zijn vorm dan een trompet en heeft daardoor een zachtere, warmere en rondere klank. 

Het repertoire dat je met een bugel kunt spelen varieert van barok tot hedendaagse klassieke muziek, amusementsmuziek, pop en jazz. Net als een trompet kan het in verschillende samenspelvormen bespeeld worden, zoals een koper-ensemble, symfonieorkest, harmonieorkest, fanfare, brassband, amusementsorkest, jazzband en big band.  

Je kunt een bugel huren via Kuma. Vraag de docent om advies wanneer je een aanschaf overweegt. De cursus wordt aangeboden als individuele les en als groepsles.

CORNET LESSEN IN MAASTRICHT

De cornet lijkt heel veel op de trompet maar is compacter gebouwd met wijdere bochten. Zijn klank is warmer dan die van een trompet, maar niet zo warm als van een bugel. De cornet behoort net als de bugel en trompet tot de kleine koperen blaasinstrumenten. Het geluid van de cornet wordt geproduceerd door middel van lipspanningen in het mondstuk en het gebruik van de diverse ventielen.

Het repertoire dat je met een cornet kan spelen varieert van barok tot hedendaagse klassieke muziek, amusementsmuziek, pop en jazz. Net als een trompet kan het in verschillende samenspelvormen bespeeld worden, zoals een koper-ensemble, symfonieorkest, harmonieorkest, fanfare, brassband, amusementsorkest, jazzband en big band.

Je kunt een cornet huren via Kuma. Vraag je docent om advies wanneer je aanschaf overweegt..

De cursus wordt aangeboden als individuele les en als groepsles.

TROMPET LESSEN IN MAASTRICHT

De trompet behoort tot de kleine koperen blaasinstrumenten en bestaat al eeuwen. Het geluid van de trompet wordt geproduceerd door middel van lipspanningen in het mondstuk en het gebruik van de diverse ventielen.

Het repertoire dat je met een trompet kunt spelen varieert van barok tot hedendaagse klassieke muziek, amusementsmuziek, pop en jazz. Het is bovendien een veelzijdig instrument dat in verschillende samenspelvormen bespeeld wordt, zoals een koper-ensemble, symfonieorkest, harmonieorkest,  fanfare, brassband, amusementsorkest, jazzband en big band. 

Je kunt een trompet huren via Kuma. Vraag je docent om advies wanneer je aanschaf overweegt. De cursus wordt aangeboden als individuele les en als groepsles. 

Deze cursus wordt gegeven door:

Op dit moment is er geen docent die het vak aanbiedt. Laat je belangstelling weten via onderstaande knop. Zodra er een aantal geïnteresseerden is, gaan we op zoek naar een docent.

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.