BASGITAAR

BASGITAARLESSEN IN MAASTRICHT

Samen met de drums vormt de basgitaar de basis van een band. Het ultieme doel is natuurlijk dat je op termijn in een band gaat spelen als bassist.  Dat kan uiteraard ook in één van de talrijke bands die momenteel deelnemen aan de bandcursus, in de jazzband of misschien wel in het Leerorkest of Big Band. Kies samen met je leraar de nummers die jij wilt leren spelen in een individuele les of groepsles.

Naast een basgitaar heb je ook een oefenversterker nodig. Een basgitaar kan je huren via Kuma maar je docent kan je ook advies geven bij een eventuele aankoop van het instrument of versterker.

Deze cursus wordt gegeven door:

Jan Knooren

Jan Knooren (Merkelbeek, 1957) studeerde contrabas aan het conservatorium van Maastricht. Naast klassiek muziek heeft Jan altijd jazz en popmuziek gespeeld. Op de elektrische bas is Jan autodidact. Voor en tijdens de conservatoriumtijd werkt hij als bassist bij het Limburgs Symfonieorkest en als studio musicus bij Teltsar records, waar hij aan ontelbare hits heeft meegewerkt. Later maakt hij ook deel uit van het orkest van André Rieu. Naast de klassieke muziek is Jan altijd actief geweest in de popmuziek en jazz. Als zodanig heeft hij door Europa, USA, Mexico en Japan getourd met jazz grootheden als Chet Baker, Bobby Militello, Eric Gale en vele anderen.

Vanaf 1984 heeft Jan les gegeven aan de stedelijke muziekschool Maastricht. Dit is later Kumulus geworden. Eerst als docent basgitaar, later in alle disciplines van het basspel.

Naast muziek heeft Jan psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Hier heeft hij de master ontwikkelingspsychogie gedaan. Hij doet onderzoek naar de samenhang van cognitie en musiceren.

D

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.