CELLO

CELLO LESSEN IN MAASTRICHT

Als je ook smelt bij de weemoedige klanken van de cello, dan ben je bij Kuma welkom tijdens de cellolessen. De cello komt niet alleen goed tot zijn recht als solo-instrument maar ook als begeleidend instrument. Dat kan met andere cellisten, in een orkest, samen met de piano of zelfs in een popband. Het instrument wordt ook wel de ‘tenor van het strijkorkest’ genoemd.

De cello is in principe een staande viool die je zittend bespeelt. Hij wordt gebouwd in uiteenlopende maten, waardoor je dit instrument al jong kunt leren spelen. Het repertoire gaat  van klassiek, modern tot volksmuziek van over de hele wereld. De cello kun je huren via Kuma maar je docent kan je ook advies geven bij de eventuele aankoop van je instrument.

Deze cursus wordt gegeven door:

Marie-José Didderen-Sonneveld

Ik ben Marie-José Didderen en geef cellolessen bij KUMA. Op 9-jarige leeftijd ben ik cello gaan spelen omdat ik viel op de warme klank van het instrument.

Om deze mooie klank te ontwikkelen is dagelijkse oefening belangrijk! Het vergt namelijk spieroefening en spiercontrole maar je zal zien dat dit het speelplezier verhoogt. Een half uurtje per dag kan al voldoende zijn.

Vanaf 8 jaar kan je bij mij cello leren spelen en er zijn instrumenten te huren in verschillende maten.

Samen muziek maken motiveert, dus spelen in een ensemble of orkest is zeker aan te raden. Ook daar is bij KUMA voldoende aanbod voor. Als je al een beetje ontwikkeld bent op je instrument ben je ook van harte welkom bij het cello-ensemble! De lat ligt niet hoog en plezier staat voorop!

Lijkt het je wat? Neem dan contact met me op.

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.