HOBO

HOBOLESSEN IN MAASTRICHT

De hobo is geen eenvoudig instrument, maar de heldere en zangerige klanken maken het vele oefenen de moeite waard. Ook voor de zachtere klanken van de barokhobo groeit de belangstelling. Het geluid van de hobo klinkt solo prachtig, maar ook in een ensemble of orkestgezelschap komt het goed tot haar recht.

Je leert de hobo zowel solo bespelen als samen met anderen.  Hierbij varieert het repertoire van barok tot pop. Beide lessen – hobo en barokhobo – kun je volgen in een groep of individueel. Voor de barokhobo hoef je niet eerst hobo te kunnen spelen. Een hobo kun je huren via Kuma, een barokhobo zul je moeten aanschaffen maar je docent kan je ook advies geven bij de eventuele aankoop van je instrument.

Deze cursus wordt gegeven door:

Serol Yapici

Serol studeerde cum laude af aan het Staatsconservatorium van Istanbul en behaalde zijn bachelor en master hobo – beide ook cum laude – aan het Conservatorium van Maastricht. Hij heeft ook lesbevoegdheid van het Conservatorium Maastricht. Daarnaast is hij met de

hoogste graad voor hobo afgestudeerd aan het London College of Music, met als bijvakken muziektheorie en piano.

 

Hij heeft met verschillende orkesten als solist opgetreden en speelt naast klassieke muziek o.a. ook jazz, tango en filmmuziek. Hij kan ook lesgeven in diverse muziekstijlen.

 

Leerlingen van alle leeftijden zijn welkom in zijn hoboklas en als alumni van Conservatorium Maastricht is hij ook bereid om studenten te helpen die naar conservatorium willen gaan en audities willen doen.

 

Serol geeft ook hoboles aan het United World College in Maastricht, Dé Muziekschool Deurne en De VAK-Delft.

Kijk en luister naar een opname van het hoboconcert in F van Bach.

https://www.facebook.com/serolyapicioboist https://www.instagram.com/serol_yapici/

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.