VIOLA DA GAMBA

VIOLA DA GAMBA LESSEN IN MAASTRICHT

De viola da gamba heeft net als bij de gitaar en luit zes of zeven snaren én fretten. De stralende klanken van dit strijkinstrument vloeien ook mooi samen met een zangstem. De viola da gamba is sowieso erg geschikt voor samenspel met meerdere ‘gamba’s’ of bijvoorbeeld met een blokfluit, gitaar of een harp.  Ook met een saxofoon of een accordeon klinkt het prachtig samen.

Wil je de viola da gamba in je eentje meester maken, kies dan voor individuele muzieklessen. Genieten van het samenspel terwijl je leert, kan tijdens de groepslessen. Je speelt een breed muziekrepertoire, van de middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Het instrument zelf is in verschillende groottes verkrijgbaar. Je kunt het instrument huren of in overleg met de docent aanschaffen (met korting). Vanaf 6 jaar.

Deze cursus wordt gegeven door:

Hildegard Moonen

“Het plezier in het musiceren en harmonieus samenspel staan in mijn lessen voorop."

De muziekkeuze hierbij is van hele vroege tot hedendaagse en ter plekke geïmproviseerde muziek. Vooral de eigen inbreng van de leerling zelf.

Mijn doel is om amateurmusici van alle leeftijden en niveaus te laten samenspelen.

Projecten te organiseren in combinatie met andere kunstvormen zoals dans, poëzie, beeldende vormgeving. Gastdocenten uit te nodigen voor workshops om kennis en kunde te verbreden of te verdiepen.

Mijn jarenlange ervaring en het plezier dat ikzelf aan het musiceren beleef geef ik graag door. Kom vooral een keer proberen en ervaar hoe mijn lessen zijn.

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.