CONTRABAS (KLASSIEK/POP/JAZZ)

CONTRABAS LESSEN IN MAASTRICHT

Contrabas klassiek
De indrukwekkende contrabas maakt een opvallend laag geluid, het laagste van alle strijkinstrumenten. De contrabas is zo groot dat je dit instrument zittend of zelfs staand kunt bespelen, zowel met de strijkstok als met je vingers. Als contrabassist speel je in een strijkkwintet, gemengd ensemble of een symfonieorkest.

 Het geluid van de contrabas past in veel muziekstijlen. Tijdens deze lessen richt je je op salonmuziek, klassieke muziek en volksmuziek van over de hele wereld. De instrumenten zelf zijn al aanwezig bij Kuma, je hoeft alleen je strijkstok mee te nemen.

Contrabas pop/jazz
De contrabas is weer helemaal terug van weg geweest in de jazz- en rockmuziek. De warme ondertonen van de contrabas geven sfeer aan ieder nummer. Als je elke dag een half uurtje studeert, kan ook jij de contrabas redelijk snel leren spelen.

Tijdens individuele lessen leer je de contrabas te bespelen met muziek uit de jazz en rock en de klanken van indrukwekkende bigbands. Vanuit de praktijk leer je noten lezen, strijken en plukken. De techniek leer je spelenderwijs in de les en thuis als je oefent. Je eigen instrument hoeft je niet mee te nemen naar de les, wel is het belangrijk dat je je strijkstok niet vergeet. Als je de aanschaf van een contrabas overweegt, kun je je docent om raad vragen.

Deze cursus wordt gegeven door:

Jan Knooren

Vul hier de beschrijving in van de docent in.

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.