CELLO ENSEMBLE

CELLO ENSEMBLE IN MAASTRICHT

Ben je cursist cello bij Kuma en ben je toe aan een harmonieus samenspel, dan is het mogelijk om toe te treden tot het cello-ensemble. Samen muziek maken is namelijk dubbel zo leuk. Leer van elkaar en kom zo samen tot een hoger speelniveau. 

Het cello-ensemble treedt vaak op en bestaat uit zes tot twaalf cellisten. Het repertoire omvat allerlei verschillende stukken die vaak bewerkt zijn zodat ze speelbaar zijn voor het ensemble, van renaissance en Bach tot wat lichter werk zoals The Beatles. Je kunt deelnemen na een speelervaring van ongeveer twee jaar en na overleg met je docent. 

Ook als je geen celloles volgt, ben je welkom. Het ensemble repeteert één keer in de twee weken op woensdag.

Deze cursus wordt gegeven door:

Marie-José Didderen-Sonneveld

Ik ben Marie-José Didderen en geef cellolessen bij KUMA. Op 9-jarige leeftijd ben ik cello gaan spelen omdat ik viel op de warme klank van het instrument.

Om deze mooie klank te ontwikkelen is dagelijkse oefening belangrijk! Het vergt namelijk spieroefening en spiercontrole maar je zal zien dat dit het speelplezier verhoogt. Een half uurtje per dag kan al voldoende zijn.

Vanaf 8 jaar kan je bij mij cello leren spelen en er zijn instrumenten te huren in verschillende maten.

Samen muziek maken motiveert, dus spelen in een ensemble of orkest is zeker aan te raden. Ook daar is bij KUMA voldoende aanbod voor. Als je al een beetje ontwikkeld bent op je instrument ben je ook van harte welkom bij het cello-ensemble! De lat ligt niet hoog en plezier staat voorop!

Lijkt het je wat? Neem dan contact met me op.

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.