TROMPET (POP/JAZZ)

TROMPET LESSEN IN MAASTRICHT

Als trompettist ben je het contactpunt tussen de blazers- en de ritmesectie in alle soorten bands, van jazz tot rock. Hoe kan dat met maar drie knopjes? Je maakt alle tonen met de spanning van je lippen (embouchure) en je blaastechniek. Daar begint de les ook mee: basistechnieken als ventielgrepen, houding en ademhaling. Toonladders en bladmuziek lezen kun je ook leren. Neem gerust je favoriete nummer mee om na te spelen. Gevorderde trompettisten leren alle mogelijke geluiden uit hun instrument te laten klinken. Je leert soleren en improviseren, akkoorden lezen en op gehoor muzieklijnen naspelen.

Deze cursus wordt gegeven door:

Marc Huynen

Trompettist Marc Huynen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls. Hij volgde workshops bij o.a. Jerry en Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer, Rob Pronk, Vince Mendoza, John Clayton, Andy Haderer, Bobby Shew en Jiggs Whigham.

Huynen musiceerde o.a. in de orkesten : The Glenn Miller Orchestra, No limit, Jazzorchestra National Du Luxembourg, Il novo cente (night of the proms), New Cool Collective bigband, de WDR bigband en L’Equipe d’reve. Hij begeleidde jazzmusici zoals Toots Thielemans, Ack van Rooyen, Rick Kiefer, Chuck en Bob Findley als ook popgroepen zoals Belle Perez en Rowen Heze. In kleine bezetting is hij geregeld te horen met zijn jazzquartet of met de jazztronauts (groovy jazz).

Je kan bij hem terecht voor trompetles aan de volgende tarieven:

20 min: 16 euro

30 min: 24 euro

45 min: 36 euro

60 min: 48 euro

Plan vandaag
nog jouw proefles.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool
in Maastricht en laat je adviseren door een van
onze gediplomeerde docenten.

Plan vandaag nog een proefles bij Kuma Muziekschool in Maastricht en laat je adviseren door een van onze gediplomeerde docenten.